Scaling gigi


Anda ingat lagi tak bila kali terakhir anda berjumpa doktor gigi? Di sekolah, mungkin? Sekolah rendah atau sekolah menengah? Agak-agak dah berapa lama masa berlalu sejak kali terakhir anda melawat dentist? Sekiranya anda belum berjumpa doktor gigi sepanjang 6 bulan yang lepas, anda boleh melawat Rose Dental untuk mendapatkan rawatan scaling gigi murah!

Pernah tak anda alami rasa ketidakselesaan disebabkan gusi berdarah ketika gosok gigi? Walaupun anda gosok gigi setiap hari, tetap juga ada masalah-masalah gigi yang timbul.

Hal ini kerana gigi anda perlu dicuci secara menyeluruh setiap 6 bulan, dan cucian ini hanya boleh dilakukan oleh doktor gigi menggunakan dental scaler atau mesin scaler ultrasonik.

Sekiranya anda bermastautin di negeri Selangor, anda sangatlah dialu-alukan untuk mendapatkan rawatan scaling gigi murah di klinik pergigian Ampang ini. Bukan sekadar kos rawatannya yang rendah, malahan perkhidmatan yang ditawarkan bagus-bagus belaka. Majoriti pengunjung berpuas hati dengan layanan yang diterima sepanjang rawatan di klinik ini.

Rose Dental sememangnya dikenali dengan fasiliti mereka yang baik, tetapi bukan itu sahaja. Klinik gigi ini bersifat mesra keluarga dan hal ini yang menyumbang kepada reputasi mereka sebagai pilihan terbaik bagi penduduk kawasannya.

Jadi, anda tak perlulah bersusah hati!

Tahu tak bahawa 9 daripada 10 orang Malaysia mengalami gusi berdarah semasa menggosok gigi? Hal ini kerana rakyat Malaysia kurang memberi perhatian terhadap kepentingan penjagaan gigi.

Seringkali, kita hanya melawat klinik pergigian apabila mengalami sakit gigi yang teruk sehingga mengganggu rutin harian. Sedangkan kita disyor untuk berjumpa dentist dengan lebih kerap untuk mencegah sebelum mengalami sakit gigi.

Kebanyakan warga Malaysia mengelak daripada menerima rawatan di mana-mana klinik pergigian disebabkan kos yang terlampau tinggi. Apatah lagi cucian gigi yang perlu dilakukan setiap 6 bulan.

Disebabkan itulah klinik gigi Ampang ini menawarkan scaling gigi murah yang terbaik buat anda! Rose Dental memahami keraguan dan kebimbangan anda dalam mendapatkan sebarang rawatan dengan kos pergigian yang mahal. Oleh sebab itu, klinik pergigian ini berusaha untuk memenuhi keperluan kesihatan oral anda tanpa mengabaikan kualiti perkhidmatan.

Apa itu scaling gigi??

Scaling gigi merupakan prosedur bukan pembedahan yang dilakukan untuk membersihkan dan menghilangkan plak dan karang pada gigi.

Lebih dikenali dengan istilah ‘cuci gigi’ bagi kebanyakan orang Malaysia, Rose Dental menawarkan perkhidmatan scaling gigi murah yang merupakan salah satu prosedur perawatan gigi yang paling umum dilakukan.

Harga Scaling di Rose Dental

Untuk pesakit yang pertama kali hadir ke klinik kami akan charge mengikut karang gigi/staining yang terdapat dalam mulut pesakit. Tapiiiiiii special promo hanya di berikan kepada pesakit ulangan kami yang telah menjalankan rawatan scaling bersama kami sebelum ini iaitu pada kadar FLAT RATE RM100 @ RM120

Scaling ni boleh  putihkan gigi ke Dr? Jawapan nya adakala boleh ada kala tidak. Untuk Pesakit yang datang ke Klinik Rose kita bagi special harga untuk yang nak cuci dan nak putihkan kan sekali 

Haaa tekan link kat bawah ni kalau nak tengok harga special tuuu