RAWATAN GIGI PALSU


Jawapan kepada masalah gigi yang rosak atau patah yang tak boleh diselamatkan lagi adalah cabutan gigi kemudian gantikan dengan gigi palsu. Cuma kene pilih nak gigi palsu jenis kekal dalam mulut atau jenis boleh di keluarkan. (psst: kalau hilang sebatang sahaja boleh scroll bawah teruss ya😆)
Gigi palsu jenis REMOVABLE @ FIXED digunakan untuk menggantikan satu atau lebih gigi yang hilang atau rosak, dan boleh dibuat daripada pelbagai jenis bahan seperti plastik, logam, atau campuran kedua-dua bahan tersebut.

Proses pembuatan gigi palsu bermula dengan pemeriksaan gigi yang dilakukan oleh doktor gigi. Doktor gigi akan menilai kesihatan gigi dan mulut serta menentukan jenis gigi palsu yang sesuai untuk anda. Selepas itu, doktor gigi akan mengambil contoh gigi yang akan digunakan untuk membuat gigi palsu.

Proses pembuatan gigi palsu boleh mengambil masa sehingga beberapa minggu. gigi palsu akan dipasang ke dalam mulut dan ditentukan sama ada ia sesuai atau perlu diubah suai. Selepas itu, gigi palsu akan diberikan kepada pemakai dan doktor gigi akan memberikan arahan mengenai cara merawat gigi palsu.

Rawatan gigi palsu boleh meningkatkan fungsi gigi, rasa dan penampilan. Namun, ia memerlukan rawatan yang betul dan kerap untuk memastikan gigi palsu kekal dalam keadaan baik. Ini termasuk membersihkan gigi palsu secara kerap, menjaga kesihatan gigi yang masih ada dan berjumpa doktor gigi untuk pemeriksaan berkala.

Secara keseluruhannya, rawatan gigi palsu adalah salah satu cara yang boleh digunakan untuk mengatasi masalah kehilangan gigi dan meningkatkan fungsi, rasa dan penampilan gigi. Dengan rawatan yang betul dan kerap, gigi palsu boleh digunakan selama bertahun-tahun. Jangan ragu untuk berjumpa dengan doktor gigi anda jika anda berasa kurang selesa dengan gigi anda atau berasa perlukan rawatan gigi palsu.

Anda perlukan gigi palsu? Hubungi Rose Dental melalui Whatsapp, untuk menempah sesi temu janji anda. Anda juga boleh dapatkan maklumat terkini melalui akaun Instagram rasmi kami di @rosedental.my.

Berikut adalah harga untuk gigi palsu acrylic (removable) di klinik kami. boleh bayar ansuran tau! jom wasap kami


Q: Untuk gigi palsu jenis lain ada juga ka Dr?
A: Ada.. boleh click ni Flexible Denture
Q: Kalau saya nak gigi palsu jenis kekal ada ka DR? Yang tak perlu bawa keluar.
A: ada boleh klik --->Gigi Kekal